Lån med betalingsanmerkning

Inkasso eller betalingsanmerkninger?

Sliter du med å få lån på grunn av betalingsanmerkninger? I mange tilfeller vil en presset privatøkonomi med betalingsanmerkninger eller inkassokrav sette hindringer for lån og vil svekke kredittverdigheten din. For mange vil det føles som om man er svartelistet, eller at bankene ikke er interessert i deg som kunde. Faktisk er det flere i dag med betalingsanmerkninger enn under finanskrisen. Felles for disse er at mange banker automatisk ikke ønsker dem som lånekunde på grunn av betalingsanmerkninger. Heldigvis er det mulig å bli kvitt betalingsanmerkningen dersom man betaler kravet.

Du kan likevel få lån med betalingsanmerkning

Det finnes likevel aktører som leverer refinansieringstjenester som ikke hindres av betalingsanmerkninger. Disse kalles gjerne opprydningsbanker eller gjeldsrådgivere. Felles for opprydningsbankene er at de vil kreve sikkerhet i fast eiendom. Da vil du også kunne få en langt lavere rente og kunne slå sammen flere dyre smålån.

Ta kontroll før misligholdet får for store konsekvenser

For når først økonomien er kommet ut av kontroll, vil fort inkassokrav og betalingsanmerkninger være neste steg. Dersom man først har kommet skjevt ut, gjelder det å handle før tilstanden blir enda verre. Det verste man kan gjøre er å ikke gjøre noe. Er du først kommet i et økonomisk uføre, må du handle.

Refinansiering

Refinansiering er den raskeste veien frem til at din økonomi kan friskmeldes. Dette gjøres ved at man får et større lån som erstatter og innfrir alle de mindre lånene og kravene man måtte ha mot seg. Neste skritt blir dermed gjøre seg klar til å kontakte en opprydningsbank eller et gjeldsrådgivningsfirma.

Refinansiering – krav til dokumentasjon

Skaff deg oversikt over økonomien din og skaff den nødvendige dokumentasjonen som trengs, slik at banken eller rådgiveren kan gi deg hjelp raskt og effektivt. Dette vil øke sjansen for å få hjelp, forkorte behandlingstiden og spare deg for flere unødige runder. Når du skal i banken bør du ha med følgende dokumentasjon:

 • oversikt over inntekter
  • de siste lønnslippene
  • selvangivelse fra det siste året
  • andre inntekter
 • oversikt over fast eiendom og andre formuesgjenstander
  • en verdivurdering eller takst av bolig eller fritidsbolig, evt verdivurdering for tilsvarende eiendom i nabolaget
  • en verdivurdering av bil om du har det
 • oversikt over all gjeld og alle lån
  • gjeldsposter og status for hver av dem
  • inkassokrav og historikk for disse
 • Egenvurdering om hvordan du har havnet i denne situasjonen
 • Ser du en egen løsning på problemet?
  • Kan du jobbe mer?
  • Kan du selge noe?

Hvem tilbyr så lån til noen med betalingsanmerkninger?

Her er noen aktører som tilbyr lån til tross for betalingsanmerkninger:

Du kan også få gratis hjelp hos NAV

Økonomisk rådgivning med lav brukerterskel
Hjelp til selvhjelp om det å komme i gang med å finne løsninger på betalingsproblemer

Bli kvitt betalingsanmerkningen – få en ny start!

For noen kan det enkleste være å bli kvitt selve betalingsanmerkningen, slik at man dermed kan få lån. Les mer om betalingsanmerkninger og hvordan man blir kvitt dem her. Dette fordrer likevel at man har muligheten til å innfri dette eller disse kravene som er grunnlaget for betalingsanmerkningen som er grunnen til at man ikke får kreditt eller veldig lav kredittverdighet.

Hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning?

Enkelt metode:

Betal kravet og betalingsanmerkningen slettes umiddelbart.

Den vanskelige veien:

Vent i fire år, slik at betalingsanmerkningen foreldes og dermed slettes. Man vil møte mye trøbbel på veien…