Generelt om lån

De fleste som bor i Norge vil mest sannsynligvis nå et tidspunkt i livet når det er nødvendig å låne penger. Det finnes forskjellige typer lån, og det er forskjellige grunner til å måtte låne penger. Noen ønsker kanskje å søke om boliglån til å kjøpe et nytt hjem, kanskje noen andre trenger å søke om et personlig lån for å ha råd til en tur og en tredje kan være lurt å søke om forbrukslån til raskt å få kontanter for forskuddsbetaling på en bil.

De fleste som bor i Norge vil mest sannsynligvis nå et tidspunkt i livet når det er nødvendig å låne penger. Det finnes forskjellige typer lån, og det er forskjellige grunner til å måtte låne penger. Noen ønsker kanskje å søke om boliglån til å kjøpe et nytt hjem, kanskje noen andre trenger å søke om et personlig lån for å ha råd til en tur og en tredje kan være lurt å søke om forbrukslån til raskt å få kontanter for forskuddsbetaling på en bil.

Boliglån / huslån

Et boliglån eller et hjemlån som lånet også er referert til er et lån som brukes til å finansiere kjøp av hus. Det er svært få mennesker har mulighet til å kjøpe et hjem uten lån, og derfor låner det meste av pengene til å kjøpe en leilighet eller et hus. Når banken innvilger boliglån er hjemmet som en slags sikkerhet. Det betyr at banken kan være sikker på å alltid få sine penger tilbake dersom det skulle vise seg at låntakeren ikke har råd til å betale renter på lånet, som banken vil få tilbake pengene sine når huset er solgt.
De vanlige tradisjonelle banker vil vanligvis ikke gi lån til folk med dårlig kreditt, men det finnes banker, hvor du kan søke om et boliglån med dårlig kreditt.

 

Personlige lån og usikret lån uten sikkerhet

Et personlig lån eller usikrede lån er en form av lån som du kan bruke der det er ingen sikkerhet for lånet. Nesten alle nordmenn kan få et personlig lån så lenge låntaker er myndig og har en vanlig jobb. Når du låner penger uten sikkerhet slik at banken kan ingen sikkerhet for lånet, vil banken i stedet kreve en høyere rente på lånet forholdsvis mot et boliglån. Som med boliglån vil de store bankene som regel ikke å innvilge søknader fra folk med dårlig kreditt, men selv med boliglån kan du låne med manglende betaling av enkelte långivere.

Refinansiering

Refinansiering er et lån som brukes for å betale ut annen gjeld. dermed kan en samle flere gjeldsposter i en, med bedre betingelser.

Kontant lån og lønning

Instant lån er lån som du kan søke direkte på nettet eller med hjelp av mobiltelefon. Lånesøknader blir alltid behandlet svært raskt ut av utlåner, og hvis lånene blir gitt, vil den som låner motta penger direkte inn bankkontoen sin i løpet av få timer. Instant lånene blir noen ganger referert til microloans, internetlån eller smslån.

Å låne usikret er en av de vanligste måtene nordmenn velger å låne penger på. Det finnes flere forskjellige alternativer for de som ønsker å låne uten sikkerhet.
Et usikret lån fungerer akkurat som det høres ut. Et usikret lån er et lån som du søker om hos banken der det er ingen sikkerhet.  Det finnes forskjellige navn for usikrede lån, og de vanligste er usikrede lån eller personlige lån.

Mer om lån uten sikkerhet

Nesten alle svensker mellom 18 og 75 år kan låne penger uten sikkerhet. De fleste banker og långivere tilbyr denne typen lån. Men siden det er ingen sikkerhet for disse lånene, så vil renten på lånet skal være vesentlig høyere enn for eksempel et hjem lån. Hvis du velger å ta en lønning usikret så renten ville bli enda høyere.

Om forfatteren

Besøk besteforbrukslan.com for mer informasjon om lån og forbrukslån.