Ekstra trygghet i kredittkort

Denne artikkelen forklarer hvorfor kredittkort er sikrere å bruke enn et vanlig debetkort.

Hvorfor er kredittkort tryggere enn et vanlig debetkort? I denne artikkelen tar vi for oss 5 egenskaper i  kredittkort som forklarer hvorfor:

  • Alle kredittkort har en innebygd kjøpsforsikring. Dette betyr at om du betaler med et kredittkort, kan kreve pengene refundert av kredittyter. Kredittyter vil i de fleste tilfeller være banken. En kan dermed kreve pengene tilbake av banken om en ikke vinner fram med klager til selgere i inn og utland. Dette gjelder også om den butikken en har kjøpt hos går konkurs. Dette er jo spesielt viktig når det gjelder større innkjøp, som for eksempel kjøkken, hvitevarer, møbler, forskudd bil og annet. Hvis en ikke har betalt med kredittkort vil pengene være tapt ved en konkurs hos bedriften en har kjøpt oss.
  • Et kredittkort er ikke direkte koblet opp mot en bankkonto. Dette forhindrer at svindlere får et sugerør inn til brukskontoen din.
  • Du legger ikke ut penger. Kredittkort er i bunn og grunn et rentefritt forbrukslån.
  • En mottar en spesifisert faktura før en betaler. Dermed kan en kan gå igjennom uttakene før en betaler. Dette gjør det enklere å se svindelforsøk. Da vil det mest sannsynlig bare ende opp med en regning en ikke betaler, istedenfor en lang prosess med å få penger tilbake.
  • Du vil lett få tilbake penger om du skulle bli utsatt for svindel.

Alle disse fordelene er noe som ikke debetkort har, og gjør at med tanke på sikkerhet så er kredittkort et førstevalg. I tillegg må du ikke glemme at kredittkort har mange andre fordeler i seg. Så velg et av de norske kredittkortene som har noen egenskaper som passer deg.

Om forfatteren

Skriver artikler om personlig økonomi