Det beste forbrukslånet for deg

Skaff deg oversikt over hva som er det riktige forbrukslånet for deg. Best rente, raskest behandlingstid og mest fordelaktige vilkår.

Forbrukslån er et forholdsvis dyrt lån som man kan få uten å måtte stille sikkerhet i eiendom eller eiendeler. For andre lånetyper må man oftest stille hus, bil, båt eller annen fast eiendom som sikkerhet eller pant, for at banken skal innvilge deg lånet. Forbrukslånet blir dermed dyrere, men kan være den beste løsningen om man har behov for å låne mindre beløp over kortere tid. Men finnes det andre alternativer som kan være like fleksible?

Alternativ til forbrukslån: Debetkort med kreditt

De fleste banker tilbyr kreditt på debetkort på din vanlige brukskonto. Størrelsen på denne kreditten vil basere seg på  en kredittvurdering av deg, der din samlede lånebelastning også har en betydning. Renten på kreditten på en debetkonto vil ofte være på samme nivå som et forbrukslån, men du kan betale kreditten ned akkurat når du vil selv. Du søker kreditt i nettbanken din, eller tar kontakt med din kundekontakt.

Denne kreditten kan du ha stående og bruke i de tilfeller du trenger å strekke økonomien litt lengre. Dersom dette er lønnskontoen din, vil også lønnen automatisk komme inn og bidra til at renteutgiftene blir minst mulig. Vær oppmerksom på at kreditt på brukskontoen din krever en viss disiplin fra din egen side, og at du er tjent med å komme i pluss raskest mulig.

Alternativ til forbrukslån: Kjøp med rentefri nedbetaling

Dersom du vurderer å kjøpe et møbel eller en stor TV, er det mange forhandlere som tilbyr rentefri nedbetaling av beløpet. Dermed kan du spare deg for et høyt engangsbeløp, og spre kostnaden ut over flere måneder. Dette er  det mest lønnsomme alternativet for deg, da du har rente på 0%. Det er likevel viktig å sjekke de andre betalingsbetingelsene, som termingebyr og nedbetalingstid. Ta høyde for at du kan betale ned på den angitte tiden.